Op vakantie met uw leaseauto

Op vakantie met uw leaseauto

Op vakantie met uw leaseauto

U heeft een leaseauto en wilt graag op vakantie, kan dat? Dat is zeker mogelijk, maar er zijn een aantal dingen waar u op moet letten. Of u nu door Europa gaat reizen of in Nederland blijft, het is belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen.

Zorg voor de juiste documentatie

Wanneer u in het buitenland bent, is het vereist dat u de juiste documenten bij zich heeft. Dit gaat dan om uw rijbewijs, kentekenbewijs en de groene kaart. De groene kaart is in sommige landen namelijk nog verplicht. Wanneer u een Europees schadeformulier bij u heeft, kunt u snel handelen bij schade in heel Europa.  

Verder is het verstandig om een machtiging van uw leaseauto mee te nemen op vakantie. Dit gaat om het originele document en dus geen kopie. Deze machtiging kunt u aanvragen bij OnLease. De goedkeuring kan een aantal werkdagen duren, houd daar rekening mee en vraag de machtiging op tijd aan.

Verzekering afsluiten

Voordat u met vakantie gaat is het van belang dat u goed verzekerd bent. Controleer uw leasecontract om te achterhalen wat het dekkingsgebied is waarvoor u verzekerd bent. Bent u niet verzekerd? Sluit dan zelf een verzekering af. 

Plan uw vertrek

Als u op vakantie gaat heeft u geen zin om uren in de file te staan. Plan daarom uw vertrek op tijd. Ook is het slim om de zwarte zaterdagen in de gaten te houden, op deze dagen kunt u beter de wegen vermijden. Let op: in ieder land hebben ze andere vakanties en dus andere drukke dagen. 

Voorbereiding op noodsituaties  

Om veilig de weg op te gaan, met of zonder leaseauto, is het belangrijk om de juiste attributen bij u te hebben. Zorg ervoor dat u altijd veiligheidshesjes en een gevarendriehoek bij de hand hebt. Een zaklamp en een EHBO-kit kan ook altijd van pas komen in noodsituaties. 


Wanneer er onverwachts iets gebeurt op vakantie, is het handig om een extra autosleutel bij u te hebben. Bij noodsituaties belt u altijd 112. U kunt ook Onlease bereiken op 085-9022212. Lichte schade kunt u melden via het contactformulier op onze website.


Controle van uw leaseauto

Tot slot is het handig om uw auto te controleren voordat u op vakantie gaat. Wij raden u aan om de bandenspanning, koelvloeistof en oliepeil te checken ruim voor uw vertrek. U kunt in de instructieboekjes van de leaseauto vinden hoe dat moet.

Deel deze pagina